Fi TVA Aculsia Star Chaser "Jinga"

Jinga (I = e)

Kiilan kaveriksi piti tulla Jenga. Jotenkin sitä nimeä sitten makusteltiin; Vinka- ja Jinka-variaatioilla, ja lopulta Jinga valikoitui suuhumme sopivaksi.
Ei tullut siis mutterin kierrettä koiran nimeksi mutta varsinainen kierralaukaus tuo Jenga e = i on!

Bordercollie Jinga

ALKUPERÄMAA: Iso-Britannia
YLEISVAIKUTELMA: Sopusuhtainen, tasapainoinen, pienehkö, ei katu-uskottava pörröturkki. Nopeasti syttyvä vauhtimimmi.
OMINAISPIIRTEET: Vauhtiliikkeistä nauttiva koira, tekeminen ja reagoiminen tärkeätä ja nopeata, suunnalla ei mitään väliä. Rakastaa uimista ja laiturilta hyppimistä. Onnellisena röhkii ja häntä heiluu pienestäkin huomiosta-
KÄYTTÄYTYMINEN JA LUONNE: Kaikkeen tekemiseen helposti syttyvä koira, aina valmis ja jaksava uurastaja. Hyvin keskittymiskykyinen ja oppivainen, ystävällinen ihmisille. Tulee koirien kanssa toimeen mutta saattaa epävarmana hieman pörrätä. Ei riistaviettiä, paitsi oravat, jotka ovat tehokkaasti naksutinkouluttaneet. Kestää toistoja ja palkkaantuu millä vaan; lelulla tai namilla. Kovasti yritää ottaa opikseen korjaukset mutta sähläämiselle ei voi mitään. Pehmeä ja hieman yliherkkä koira. Ei ääniherkkyysongelmia; ampumiset, ukkoset ja uuden vuoden paukutukset eivät hätkähdytä.

PÄÄ: Feminiininen ja kallistuu puhuteltaessa, kuono pitkähkö-
SILMÄT: Etäällä toisistaan, soikeat, keskikokoiset ja ilmeikkäät; väriltään kauniin ruskeat. Ilme lempeä, innokas, valpas ja älykäs.
KORVAT: Keskikokoiset ja pystyt, etäällä toisistaan ja erittäin herkkäliikkeiset.
KIRSU: Väriltään musta.
RUNKO: Linjakkaalta vaikuttava. Runko on hieman säkäkorkeutta pitempi.
HÄNTÄ: Pitkä melkein maahan ulottuva, matalalle kiinnittynyt, runsas- ja pitkäkarvainen, hännänpää ylöspäin kaartunut. Häntä viimeistelee koiran viehättävät ääriviivat ja tasapainoisuuden. Koiran kiihtyessä häntä kohoaa ja kaartuu jopa selkälinjan yläpuolelle antaen karjalankarhukoiramaisen vaikutelman.
RAAJAT
YLEISVAIKUTELMA: Edestä katsottuna yhdensuuntaiset. Luusto vahva, muttei raskas.
KÄPÄLÄT: Soikeat; päkiät paksut, vahvat ja kiinteät; varpaat kaareutuneet ja tiiviisti yhdessä. Kynnet lyhyet ja vahvat.
LIIKKEET: Vapaat, pehmeät ja väsymättömät, askel mahdollisimman matala. Liikkeet ilmentävät koiran kykyä liikkua hyvin huomaamattomasti ja nopeasti. Liikkeissään sähäkkä. KARVA: Pitkäkarvainen. Peitinkarva on tiheää, pohjavilla pehmeää ja tuuheaa tehden karvapeitteestä säänkestävän ja roskia keräävän. Karvapeite muodostaa harjan, housut ja kauluksen. Pään etuosassa, korvissa, eturaajojen etupuolella ja takaraajoissa kintereiden alapuolella karva on lyhyttä ja sileää. Karvan laatu ja pituus kärsivät selvästi sterilisaatiosta.
VÄRI: mustavalkoinen
KOKO: Korkeus noin 43 cm. Paino 17 kg.
VIRHEET ja HYLKÄÄVÄT VIRHEET: Niitähän ei ole 😉

Terveysfaktat:

Synt. 9.7.2010    Kasv. Rich ja Della Lucas, Alfreton, Derbyshire, UK

Isä: World Ch Littlethorn Continental (Int Ch Whenway Decorated Hero X Ch Littlethorn Elegance) 
Äiti: Aculsia Special Star   (Ch Littlethorn Galaxy   X   Miraje Storm Force At Aculsia)

Jinga KoiraNetissä

Lonkat C/B
Kyynärät 0/2
CL ja TNS DNA normaali vanhempien perusteella
CEA DNA kantaja (geeni testi)
Korkeus n. 44 cm.
Paino 15 kg