Akiila Blue Heaven from Thircans Dream

Kiilan käyttö. Kiila on käyttötarkoituksensa mukaan yleensä puusta, luusta, metallista tai muovi sta valmistettu poikkileikkaukseltaan teräväkärkisen kolmion muotoinen työkalu tai myös rakenteen osa esimerkiksi kirveen varressa. Kiilaa käytetään apuna halkaisuun, levittämiseen, nostamiseen, tukemiseen tai kiinnittämiseen. Kiila on tietynlainen kaltevan tason sovellutus: ohut ja pitkä kiila muuntaa kiilan päähän kohdistuvan voiman moninkertaiseksi poikkisuuntaiseksi puristusvoimaksi.
· Toisessa merkityksessään kiilalla on voitu tarkoittaa taistelumuodostelmaa, varsinkin sen kärkeä.
· Kiila Kulttuuriyhdistys Kiila on vuonna 1936 perustettu suomalainen vasemmistolainen kirjailija- ja taiteilijaryhmä. Kiila perustettiin 1930- ...
· Kiila (Kila) on kaupunginosa Vantaalla. Se sijaitsee Länsi-Vantaalla Tuusulan rajalla. Naapurikaupunginosia ovat Viinikkala , ...
· Kiila Kiila on Apulanta-yhtyeen kahdeksas studioalbumi. Sitä äänitettiin aikavälillä toukokuu 2004 ja tammikuu 2005 ja se julkaistiin 16. ...

Bordercollie-Kiila

ALKUPERÄMAA: Iso-Britannia, suomeentunut Saksan kautta, myös uusi-seelantilaista sukujuurta 4-5 sukupolven takana

YLEISVAIKUTELMA: Sopusuhtainen,  tasapainoinen, kestävä ja urheilullinen, antaa kuitenkin koomisen vaikutelman varsinkin lyhytkarvaisessa asussaan. Kovin tylleröimäinen turkin kasvatusvaiheessa. Viisivuotiasta lähtien on jo suhteellisen rauhallinen koira.

OMINAISPIIRTEET: Sitkeä, aina valmis, taistelutahtoinen ja temperamenttinen erittäin mukautuvainen paimenkoira. Ei ole herkkä suustaan; kantelee mitä erilaisimpia esineitä. Pitää vedestä (oli se sitten ämpäri pihalla tai meri), pelkkä tuijottelu ja hämmentäminen riittää, uiminenkin on kepin perässä yes. Kaikkiruokainen kainaloinen.

KÄYTTÄYTYMINEN JA LUONNE: Tahtoessaan innokas ja valpas, vastaanottavainen, keskityskykyinen ja oppivainen, yltiöystävällinen ihmisille (nöyristelyyn asti), muille koirille ja eläimille – ei riistaviettiä. Kestää toistoja ja palkkaantuu millä vaan lelulla tai namilla. Osaa olla touhukas ja aktiivinen ulkona (esim. agility) mutta voi myös säästellä itseään (esim. toko), kotosalla ottaa iisisti. Ottaa opikseen liikkeen korjauksen/toiston - eipä pehmeytensä takia sen "kovempia otteita" tarvitse. Ei ääniherkkyysongelmia; ampumiset, ukkoset ja uuden vuoden paukutukset eivät Kiilaa hätkähdytä.

PÄÄ: Feminiininen ja kallistuu puhuteltaessa
SILMÄT: Etäällä toisistaan, soikeat, keskikokoiset ja ilmeikkäät; väriltään ruskeat sekä toinen silmä puoliksi ja toinen neljäsosaltaan sininen. Ilme lempeä, innokas, valpas ja älykäs.
KORVAT: Keskikokoiset ja keskipaksut, etäällä toisistaan. Asennoltaan viistot ja erittäin herkkäliikkeiset.
KIRSU: Väriltään musta vaaleanpunaisin pistein, mustunut vanhetessa. Sieraimet ovat hyvin kehittyneet
RUNKO: Lihaksikkaalta ja linjakkaalta vaikuttava. Runko on hieman säkäkorkeutta pitempi.
HÄNTÄ: Pitkä maahan ulottuva, matalalle kiinnittynyt, runsas- ja pitkäkarvainen, hännänpää ylöspäin kaartunut. Häntä viimeistelee koiran viehättävät ääriviivat ja tasapainoisuuden. Koiran kiihtyessä häntä kohoaa ja kaartuu jopa selkälinjan yläpuolelle.
RAAJAT
YLEISVAIKUTELMA: Edestä katsottuna yhdensuuntaiset. Luusto vahva, muttei raskas.
KÄPÄLÄT: Soikeat; päkiät paksut, vahvat ja kiinteät; varpaat kaareutuneet ja tiiviisti yhdessä. Kynnet lyhyet ja vahvat.
LIIKKEET: Vapaat, pehmeät ja väsymättömät, askel mahdollisimman matala. Liikkeet ilmentävät koiran kykyä liikkua hyvin huomaamattomasti ja nopeasti. Liikkeissään sähäkkä, kääntyy paikallaan ja tekee odotellessaan voltteja tai kävelee takaperin. Hyppää hyvin ja varmasti.
KARVA: Kohtalaisen pitkäkarvainen normaalikarvassa, lyhytkarvainen noin kahden kuukauden ajan 2 kk ennen juoksun alkamista. Peitinkarva on tiheää, pohjavilla pehmeää ja tuuheaa tehden karvapeitteestä hyvin säänkestävän ja teddymäisen pehmeän. Kummassakin karvanpituudessa karvapeite muodostaa harjan, housut ja kauluksen. Pään etuosassa, korvissa, eturaajojen etupuolella ja takaraajoissa kintereiden alapuolella karva on lyhyttä ja sileää. Normioloissa ei pudota karvaa, kun pudottaa, niin pudottaa urakalla (kuten kuvat vähän ylempänä todistaa).
VÄRI: blue merle
KOKO: Korkeus noin 48 cm. Paino 17 kg.
VIRHEETja HYLKÄÄVÄT VIRHEET: Nenän punaiset pisteet 😉

Terveysfaktat:

Lonkat B/B,
kyynärät ja polvet 0:0.
Silmät peilattu terveeksi 2010, 09 ja pentuna 06.
DNA geenitestit: TNS ja CL normaali
Isän ja äidin vanhempien DNA-testien
perusteella CEA normaali

Kiila KoiraNetissä

Selän ja lanteen nikamat kierollaan vuosikkaana,
todennäköisesti liian rajujen ja päättömien törmäysten seurauksena.
Selkäranka saatiin suoraksi parilla visiitillä osteopaatti Piiran luona.
Selkäjumeja uudestaan pentujen jälkeen, käytiin kolmasti osteopaatti Maaria
Kaiperlalla ja selkä ja lonkat suoraksi maaliskuussa 2013.