Prikka

Aluslaatta eli aluslevy eli prikka on erillinen osa, jota käytetään ruuvin kannan tai mutterin alla. Yleisin aluslaatta on pyöreä ja sinkittyteräspala, jonka keskellä on reikä ruuvin läpimenoa varten. Aluslaatan yleisimmät tehtävät ovat pintapaineen pienentäminen voiman vaikutuskohtaa suurentamalla, kitkan pienentäminen kiristysmomentin tarkkuuden parantamiseksi, epätasaisen pinnan tasoittaminen (kiila-alusta kaltevalla pinnalla), tiivistys (kaasu- yms. säiliöt) ja eristeenä toimiminen silloin, kun ruuvilla ja levyllä on erilainen sähköinen potentiaali ja on galvaanisen korroosion tai oikosulun vaara.

Bordercollie-Prikka

ALKUPERÄMAA: Iso-Britannia.
YLEISVAIKUTELMA: Sopusuhtainen, tasapainoinen, kestävä ja katu-uskottava työkoira.
OMINAISPIIRTEET: Sitkeä, aina valmis työläinen, taistelutahtoinen mutta vakavan oloinen paimenkoira. Pikkuvanha jo syntyessään. Rakastaa työntekoa, muttei kykene siihen jos perheen muut koirat ovat leluineen läsnä. Muutoin ei ole häiriöherkkä.
KÄYTTÄYTYMINEN JA LUONNE: Kun töistä on kyse niin, innokas ja valpas, vastaanottavainen, keskittymiskykyinen ja oppivainen, vaastaa hyvin palautteeseen. Itsetietoinen, ei välitä muista ihmisistä tai koirista. Ei omaa riistaviettiä. Kestää toistoja ja palkkaantuu niin leluilla kuin nameillakin. Osaa säästellä itseään, syttyy töiden alkaessa. Ei ääniherkkyysongelmia; ampumiset, ukkoset ja uuden vuoden paukutukset eivät hätkähdytä.

PÄÄ: Isohko, melkein maskuliininen.
SILMÄT: Etäällä toisistaan, sopivan kokoiset ja ilmeikkäät; väriltään erittäin tumman ruskeat. Ilme totinen, valpas ja älykäs.
KORVAT: Keskikokoiset ja keskipaksut, etäällä toisistaan. Kärjistään hieman taipuvat ja erittäin herkkäliikkeiset.
KIRSU: Väriltään musta.
RUNKO: Lihaksikkaalta ja linjakkaalta vaikuttava. Runko on säkäkorkeutta pitempi.
HÄNTÄ: Pitkä, matalalle kiinnittynyt, pitkäkarvainen, hännänpää ylöspäin kaartunut.
RAAJAT
YLEISVAIKUTELMA: Edestä katsottuna yhdensuuntaiset. Luusto vahva, muttei raskas.
KÄPÄLÄT: Soikeat; päkiät paksut, vahvat ja kiinteät; varpaat kaareutuneet ja tiiviisti yhdessä. Kynnet lyhyet ja vahvat.
LIIKKEET: Vapaat, pehmeät ja väsymättömät, askel mahdollisimman matala. Liikkeet ilmentävät koiran kykyä liikkua hyvin huomaamattomasti ja nopeasti. Liikkeissään varma, hyppää hyvin ja varmasti.
KARVA: Erittäin helppohoitoinen. Peitinkarva on tiheää, lyhyehköä ja karheata, pohjavilla tekee karvapeitteestä säänkestävän. Karvapeite muodostaa harjan, housut ja kauluksen.
VÄRI: mustavalkoinen
KOKO: Korkeus noin 51 cm. Paino 21 kg.
VIRHEET ja HYLKÄÄVÄT VIRHEET: ei löydy täydellisestä koirasta. 😉

Terveysfaktat:

Syntynyt 17.9.2014, Kasvattaja: Val Tiller, Epsom, Surrey, UK
Isä: Foxbarton Kings Ransom JW
Äiti: Foxbarton Lady Orlando

Prikka KoiraNetissä

Kilpirauhasen vajaatoiminta todettu keväällä 2017

Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Patellaluxaatio 0/0
Selkä: LTV0 (Välimuotoinen lanne-ristinikama)
VA0 (Nikamien epämuotoisuus)  normaalit

Silmätarkastus toukokuu 2016:
Silmät pentutarkistettu, sekä toukokuussa 2016: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

IGS DNA normaali vanhepien tulosten perusteella
CEA, CL, and  TNS DNA normaali - geeni testi